7.11.2013

Day 57


Kaunista vai överiä?

Raahautuessani tänään salilta pukkariin oli siellä minua vastassa n. 16-18v tyttö. Hän vaihtoi salivaatteet päälleen ja siirtyi sitten peilin eteen meikkipussi kourassa, maalasi naamansa ja siirtyi salin puolelle. Jäin hetkeksi ihmettelemään tätä ja miettimään pitäisköhän mun vaihtaa salia? Alkaa olla vähän neitimäinen meno mun makuun... Yhtenä päivä näin tytön joka poseerasi peilin edessä ja otti kuvia. Salillahan valutetaan hikeä, verta ja suolenpätkiä, eikä poseerata peilin edessä laitellen kuvia facebookkiin ja instagramiin ja mitä lie hullutuksia sitä nyt onkaan! ..näin mä sitten yhtenä päivänä tytön, joka tuli pukkariin, laitto vaan dödöä kainaloon, vaihto duunivaatteet ja lähti. Öö henkilökohtainen hygienia pliis!

Toisaalta, kun katselin sitä siroa pientä meikkaavaa tyttöä, heräs mussa jotenkin kauhea huolenpitokin. Se näytti niin kauheen nuorelta ja mietin, ettei nyt vaan telois itteään siellä. Hienohan se on, että liikutaan ja urheillaan nuorena, joku ihmeen äitivaisto mussa vaan heräs.

Aloin myös miettimään tätä nykyajan Fitness-buumia. Täydellisen kropan tavoittelu viedään äärimmilleen, jolloin se ei ole enää tervettä. Aamut aloitetaan lisäravinteilla, rääkätään itseään äärimäisyyksiin ja kitutetaan pienellä ruokavaliolla, jotta saatasiin kaikki rasva pois elimistöstä. Tottakai se on urheilulaji muiden joukossa ja saa harrastaa, jos haluaa, mutta annetaanko tallaisilla elintavoilla nuorille tytöille nyt oikeaa kuvaa terveellisestä ja tasapainoisesta elämästä?

Tässä ihan hyviä mielipiteitä aiheesta: K3Fitness

Mielestäni olisi tärkeää, että hyvä kokonaisvaltainen hyvä olo lähtisi omista tarpeista eikä muodin luomista trendeistä ja toisten ihmisten mielipiteistä. Hyvää oloa tasapainoisella ruokavaliolla ja liikunnan ilolla, tavoilla jotka itselleen kokee parhaaksi oli se sitten elämäntapana fitness tai metsälenkit ja paleo.

 "Ajattelen, että aito fitness on elämistä sovussa oman sielunsa, ruumiinsa ja ympäristönsä kanssa. Sovussa elävä ihminen syö oikeaa ruokaa itselleen sopivalla tavalla, liikkuu sen sijaan, että “harrastaisi liikuntaa” – ja välittää toisista ihmisistä. " - Varpu Tavi Ravintoasiantuntija, tietokirjailija.

Itse etsin vielä elämääni sitä kultaista keskitietä, jolla voin hyvin.

4 kommenttia:

  1. Kyllä mä olen ehdottomasti sitä mieltä, että kun salille mennään niin sitä vedetään naama punaisena hampaat irvessä, eikä siinä todellakaan irtoa ajatustakaan mahdollisesti valuville meikeille kun niitä ei salilla tarvitse edes olla! :D

    Muuten, saatoin vähän niinkuin haastaa sinut pieneen kivaan postaushaasteeseen. :)
    http://fatistanatiksi.blogspot.fi/2013/11/i-love-me-blogihaaste.html

    VastaaPoista
  2. Mä haen salilta yleensä etupäässä hyvää yöunta ja selkä- niskakipujen poistoa ;)

    VastaaPoista